Home > Informatie > Verticale smart ritsscreens

Verticale smart ritsscreens

Informatie over Ritsscreen

De Rits screen ook wel vlak hangende zonwering genaamd. Is in eerste instantie ontwikkeld voor grootte projecten zoals scholen, kantoren en overheidsinstellingen.

Maar dit type zonwering wordt met evenveel succes gebruikt als vlakke zonwering voor woonhuizen.

Een van de eigenschappen van een screendoek is dat de zonne-energie wordt gefilterd terwijl het zicht naar buiten voor ca 80% behouden blijft. Het zicht naar buiten naar binnen is maar 20%. Zonnewarmte en licht wordt tot 90% gereflecteerd, waardoor de temperatuur binnenhuis aangenaam blijft

Ritscreen

Een Rits screen, Ritzscreen of Zip-screen is een nieuw en bijzonder type screen die aan de zijkant in het geleidingssysteem zit met rits . Omdat het doek rondom opgesloten zit in de geleider is het screen in gesloten stand insecten werend. Om voor alle mogelijke situaties een ritsscreen te kunnen leveren hebben wij vier verschillende ritsscreen in ons assortiment:

  1. JVS ritsscreens
  2. Ritsscreens met zichtvenster
  3. Universeel ritsscreen
  4. Smart ritsscreen

Smart ritsscreen

Oerdegelijk, mooi design en een perfecte afwerking dat is onze smartscreen. De Smart 100 is zo ontwikkeld dat de onderlijst in de omkasting verdwijnt, bij de Smart 130 steekt de onderlijst ca 30mm onder de omkasting uit.

Wat onze krachtpatser ook uniek maakt is de maximale breedte en hoogte van uw ritsscreen, deze kan tot wel 6000mm breed een echte topper dus.

minimale breedte 500mm
maximale breedte 6000mm
minimale hoogte 400mm
maximale hoogte 6000mm

De Smart ritsscreens is leverbaar in 3 kastafmetingen 85, 100 en 130.

Werking rits-screen

Een rits screen werkt als volgt: Het doek, verzwaard aan de onderzijde door middel van een aluminium lijst, glijdt door een rits geleidings systeem vanuit de aluminium kap tussen twee geleiders naar benenden. Door de geleiders wordt de rits van het doek gevoerd en opgesloten.

De kap, geleiders en onderlijst zijn vervaardigd uit hoogwaardig aluminium en verkrijgbaar in geanodiseerd aluminium, Ivoor (RAL9001), Wit (RAL9010), Antraciet (RAL7016), Cream (RAL1015), Bosgroen (RAL6009), Staalblauw (RAL5011) en Verkeerswit (RAL9016). Alle kleuren afhankelijk van type screen en fabrikant.

Een omkasting van screen is in iedere andere RAL kleur is mogelijk hierop zit een meerprijs

Bediening

De bediening van uw rits screen kan alleen door middel van een motor. Een hand of bandbediening is niet mogelijk. Elektrisch door middel van wandschakelaar of afstandbediening is wel mogelijk.

Voor de elektrische bediening hebben wij een zeer groot diversiteit motoren in ons assortiment zitten zoals Somfy of ons Huismerk. Op al onze producten zit standaard 5 jaar garantie

Waarvoor wordt een rits screen ook veel gebruikt?

Heeft u een Veranda, Overkapping of een Balkon waar u graag uit de wind en regen wilt zitten dan is een rits screen daar zeker geschikt voor.

Door afsluiten van uw opening kunt u lekker zitten en neemt de windlast ca 85% af. Zo kunt u een aangename plek creeeren waar u heerlijk kunt vertoeven

De voordelen van een rits screen op een rij

Lichtafsluitend: De zijgeleiding heeft geen opening naar het doek, dus geen hinderlijk zonlicht kan binnendringen

Strak doek: Door de rits

Windvast: De originele rits in het systeem houdt het scherm zo strak dat wind er geen vat op krijgt. Voldoet aan Europese norm EN13561 (windweerstand klasse3).

Insectenwerend: Door de naadloze aansluiting van het doek in de geleiders en de borstel in de onderlijst, hebben insecten geen kans.

Isolerend: Door de luchtbrug die ontstaat tussen het glas en het screendoek is een screen ook isolerend zowel kou als warmte

Maatwerk

Wij bieden u maatwerk producten die u zelf kunt samenstellen via onze site. Zo heeft uw de keuze tussen de verschillende type's, soorten kasten, soorten doeken en soorten bediening. Alles op maat gemaakt op de mm nauwkeurig

Onderzoek

Uit TNO onderzoek is gebleken dat de toepassing van buitenzonwering veel energie kan besparen. Door de toepassing van zonwering kan in kantoren 29% procent op energie voor koelen bespaard worden. Voor woningen geldt dit voor 12%

Maar ook de hinderlijke zon kan uit een gebouw of woning worden weggehouden zodat het hier prettig vertoeven blijft.

Onze RS Smart:

Type: RS Smart 100

Breedte max: 4000mm

Max hoogte: 3000mm

Kleur: RAL9001 (ivoor), RAL9010 (wit), Technische Zilver (anodiseerd), RAL 7016 (antracite), RAL 7039 (kwartsgrijs), RAL 8019 (bruin), RAL9016 (verkeerswit), Tiger 29/80081 (Iron Glimmer Struktuurlak), STR 9S06 (blank aluminiumklerig), STR 9S07 (grijs aluminiumkleurig), STR 7S39 (kwartsgrijs), STR 7S16 (antracite) en gewenste RAL kleur (tegen meerprijs).

Bediening: Electrisch bediening

Technische tekeningen Smart 100

Type: RS Smart 130

Breedte max: 6000mm

Max hoogte: 6000mm

Kleur: RAL9001 (ivoor), RAL9010 (wit), Technische Zilver (anodiseerd), RAL 7016 (antracite), RAL 7039 (kwartsgrijs), RAL 8019 (bruin), RAL9016 (verkeerswit), Tiger 29/80081 (Iron Glimmer Struktuurlak), STR 9S06 (blank aluminiumklerig), STR 9S07 (grijs aluminiumkleurig), STR 7S39 (kwartsgrijs), STR 7S16 (antracite) en gewenste RAL kleur (tegen meerprijs).

Bediening: Electrisch bediening

Technische tekeningen Smart 130

Inbouwen van Smart Ritsscreens

Wenst u een screen in te bouwen in bijvoorbeeld een overstek of achter gevel bekleding?

Dan is de Smart Ritsscreen 130 een uitkomst. Speciaal voor het inbouwen hebben wij in ons assortiment zitten de:

Revisie kap, deze kap is speciaal ontwikkeld zodat deze via de onderzijde toegangkelijk is.

Hiermee kunt u dus onderhoud en reparaties uitvoeren zonder dat de gehele voorkap verwijderd dient te worden.

Revisie Kast

Op zoek naar rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.screen-discount.be
E-Mail:
Copyright © 2020 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden